Split, Hrvatski dom - radovi pri kraju

Radovi na uređenju Hrvatskog doma u završnoj su fazi, što znači da će Split i Splićani uskoro dobiti novo-staro mjesto u središtu grada – dom kulturnih, umjetničkih i društvenih zbivanja.

Secesijska zgrada iz 1908. godine novo je ruho, na oduševljenje građana, obukla ovog ljeta kada su završeni radovi na vanjskoj fasadi, a upravo su pri kraju i uređenje glavne koncertne dvorane i ostalih pratećih prostorija.

Hrvatski dom u Tončićevoj ulici sa svojim je suradnicima i izvođačima radova obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara:

– Veseli me novi život ove vrijedne zgrade u centru grada. Dovršavamo veliki posao koji je na realizaciju čekao desetljećima. Bit će ovo novo žarište hrvatske kulture u Splitu, baš onako kako su ga zamislili i stvorili naši časni predci na početku prošlog stoljeća, rekao je gradonačelnik.

Kompleksne radove rekonstrukcije interijera izvodi tvrtka “Teh gradnja”, a radove restauracije “Neir”. Sve zajedno vrijedno je oko 22 milijuna kuna koje su osigurali Grad Split i Ministarstvo kulture. Važno je istaknuti kako je izgrađena i rampa za osobe s invaliditetom, a unutar zgrade ugrađen je lift koji vodi do samog vrha.